Header Ads

Petang semalam doktor cakap isteri sudah meninggal, malam tadi doktor lain cakap sedang nazak, kata Badrol Shah

 


"Petang semalam, doktor menghubungi saya mengatakan isteri sudah meninggal. Pada malam semalam pula, seorang doktor yang lain pula menghubungi saya dan memaklumkan isteri sedang nazak dan belum meninggal dunia."


Itu kata pelakon, Bad atau Badrol Shah mengenai keadaan isterinya, Farah Shila Mazlan yang dikhabarkan meninggal dunia akibat C0vid-19.


Bad, 39, yang popular menerusi filem Busut Bonang berkata, dia juga keliru dengan tindakan pihak hospital sehingga menimbulkan salah faham kepada banyak pihak.


"Saya tak faham apa yang dilakukan oleh pihak hospital. Apabila dimaklumkan bahawa isteri saya sudah meninggal dunia, saya kongsikan berita itu di Facebook kerana itu cara untuk maklumkan kepada kenalan-kenalannya.


"Jadi, andai kata ada sesiapa yang mengenalinya atau ada hutang piutang yang belum dilunaskan, mereka akan dapat tahu berita ini.


"Tapi, apabila malam semalam seorang doktor menghubungi dan maklumkan isteri saya sedang nazak, saya sendiri jadi keliru dan sudah berlaku salah faham," katanya kepada Harian Metro.


Menurut Bad, apa yang berlaku membuatkannya trauma.


"Ada yang cakap saya menlpu dan meraih simpati. Bukan itu niat saya. Saya jadi takut sampai sekarang pun saya masih menggeletar.


"Saya hanya sampaikan apa yang dimaklumkan oleh pihak hospital kepada saya. Setiap kali dihubungi, doktor juga berbeza-beza," katanya.Bad juga menegaskan bahawa isterinya tidak hamiI seperti yang dihebohkan di media sosial.


"Ramai salah anggap dengan tulisan saya mengenai anak kami di syurga. Saya maksudkan anak kami yang keguguran ketika berusia lima bulan dalam kandungan pada 2018.


"Bukannya isteri saya sedang mengandung sekarang," katanya.


Difahamkan, Farah yang juga guru agama di Sekolah Rendah Agama Lembah Keramat sudah sembilan hari dikomakan di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Kuala Lumpur.


Bad sekeluarga termasuk empat anak-anaknya sebelum ini disahkan positif C0vid-19 dan sudah selesai menjalani kuarantin di rumah pada 1 Ogos lalu.

Sumber : Harian Metro

No comments:

Powered by Blogger.