Kau ingat gelek aku ni percuma ke? semua gelek aku masuk duit tau, kata Ifa Raziah

encik gotenks
0

Baru-baru ini, viral beberapa video diposting di TikTok mengenai sebuah majlis akikah majlis keluarga yang dipercayai ‘scammer’ Macau, Addy Kanna..

Namun, hal yang menyebabkan ketidaksenangan para netizen saat melihat sekilas penyanyi Ifa Raziah bergulir. Namun, Ifa menjelaskan dia berguling setelah upacara akikah dan dibayar untuk tampil..

Baru-baru ini sebuah video menjadi viral di TikTok di mana dia diminta oleh netizen untuk berguling selama siaran langsung, namun Ifa Raziah mengatakan dia bukan iseng untuk melakukannya, melainkan dia dibayar.

Menurut Ifa, tidak ada yang gratis di dunia ini dan dia tidak akan menerima pekerjaan apa pun tanpa dibayar..

“Bukan free tau. Aku duduk dalam dunia ini tak ada buat benda free. Semua berbayar. Bukan setiap hari kita untung, ada masanya kita tak untung macam orang berniaga seperti saya. Ada masa yang tak ada show (persembahan), ada masanya saya laris di pasaran di mana saya ada tiga atau empat kali show.

“Tapi, kalau yang masuk ini (siaran langsung di TikTok) ini mahu saya bergelek, suruh menyanyi, benda itu bukannya free tapi berbayar. Kalau masuk duit dalam akaun, saya boleh bergelek. Dengan bayaran, tiada benda free di dunia ini,” katanya.

Dalam pada itu, Ifa berkata dia menerima apa-apa sahaja undangan majlis untuk membuat persembahan seperti akikah, perkahwinan, birthday, marhaban termasuklah majlis perceraian asalkan dia dibayar.

“Majlis kahwin boleh panggil akak, birthday boleh, marhaban pun boleh. Kau ingat aku boleh menyanyi dangdut sahaja? Tak boleh marhaban? Majlis perceraian kau pun boleh. Kau bayar saja kat aku,” katanya.

Sementara itu, Ifa berkata meskipun ada yang tidak sukakan dirinya, namun sebenarnya ‘haters’ ini mengambil berat tentang dirinya serta isu mengenai dirinya akan dijadikan ‘highlight’ di media sosial.

“Walaupun dia tak suka kita, haters, tapi dia yang ambil berat pasal kita. Apa yang I (saya) buat, dia akan buat jadikan konten dan kongsi di media sosial. Saya hargai tapi dalam masa sama kesian,” katanya.

Terima kasih kepada tuan editor/wartawan , Sumber Artikel : Roti Kaya

Tags

Post a Comment

0Comments
Post a Comment (0)