Header Ads

Polis cari pemandu Alphard samseng, provok pengguna lain di Lebuhraya KL-Karak

 


Seorang pemandu kereta MPV jenis Toyota Alphard dikehendaki pihak berkuasa selepas rakamanan dia  memandu secara berbaahaya dan berlagak samseng sehingga tular di media sosial, hari ini.

Jabatan Siasatan Dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Bukit Aman menerusi kenyataan memaklumkan video berkenaan memaparkan sebuah kenderaan jenis Toyota Alphard warna putih dipandu secara berbahaaya dengan memotong di lorong kecemasan dan melakukan provokasi kepada pengguna jalan raya yang lain.
 Katanya, pemandu Toyota Alphard itu juga dilihat melakukan tindakan membuIi pengguna jalan raya lain ketika kejadian.

“Tindakan pemandu ini boleh mendatangkan risiko kemaIangan bukan hanya kepada dirinya tetapi kepada pengguna jalan raya yang lain,” katanya.

Semakan JSPT mendapati kejadian berlaku di Lebuhraya Kuala Lumpur-Karak (arah timur) pada 30 April lalu (Sabtu).
Katanya, polis sudah menjalankan semakan dan pemilik kenderaan itu juga telah dikenal pasti.

“Pemandu ini diminta segera menyerah diri ke Balai Trafik IPD Gombak atau mana-mana balai polis berhampiran bagi membantu siasatan,” katanya.

Tular video berdurasi 2.25 minit memaparkan sebuah MPV jenis Toyota Alphard warna putih dipandu secara berbaahaya dengan memotong di lorong kecemasan dan melakukan provokasi kepada pengguna jalan raya yang lain dan tular di laman sosial Facebook.

Sumber : FMT

No comments:

Powered by Blogger.