Tabiat pelik suka rembat seluar dalam wanita, duda dipenjara 2 tahun

encik gotenks
0

Mahkamah Majistret, di sini, hari ini menjatuhkan hukuman penjara 24 bulan terhadap seorang lelaki atas kesalahan mencuuri pakaian dalam wanita, minggu lalu.

Majistret Jessica Ombou Kakayun membuat keputusan berkenaan selepas tertuduh berusia 39 tahun mengaku bersalah terhadap pertuduhan yang dibuat mengikut Sesyen 379 Kanun Kesekksaan.

Mengikut kertas pertuduhan, duda berkenaan didakwa mencuuri pakaian dalam wanita di Taman Puncak, Menggatal, di sini, pada 1.39 pagi, 11 Ogos lalu.

Berdasarkan fakta kes, kejadian berjaya dirakam menerusi rakaman kamera litar tertutup (CCTV) yang memaparkan tertuduh mencuri pakaian dalam wanita menggunakan sebatang kayu di beranda belakang rumah mangsa.

Tertuduh kemudian ditahan di rumahnya pada 13 Ogos lalu dan pemeriksaan menemui 10 jenis pakaian dalam wanita berada dalam simpanan tertuduh.

Ketika rayuan, peguam Nabila Norsahar dari Yayasan Bantuan Guaman Kebangsaan (YBGK) yang mewakili tertuduh memohon hukuman ringan memandangkan anak guamnya mengaku bersalah dan menyesal atas perbuatannya.

Nabila memaklumkan tertuduh sudah bercerai dan mempunyai dua anak selain tidak bekerja.

Bagaimanapun, Pegawai Pendakwa Inspektor Albert Basiri memohon hukuman setimpal kerana lelaki itu melakukan perbuatan tidak bertanggungjawab terhadap wanita.

"Kes ini membabitkan kepentingan awam khususnya wanita. Semasa ditahan tertuduh didapati memakai seluar dalam wanita itu.

"Tertuduh juga mengaku bahawa dia berada dalam keadaan sedar dan waras ketika melakukan jnayah itu untuk memuaskan nfsunya," katanya.

Terima kasih kepada tuan editor/wartawan , Sumber Artikel : Harian Metro

Tags

Post a Comment

0Comments
Post a Comment (0)