Header Ads

Jangan cabar arahan kerajaan !, Timbalan Perdana Menteri beri amaran kepada mereka yang degiI

 


Jangan cabar arahan kerajaan.


Itu amaran Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob kepada kilang dan premis perniagaan yang masih berdegil melanggar prosedur operasi standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).


Dalam kenyataannya di Facebook, beliau memaklumkan sebanyak 180 kilang dan premis diarah tutup kerana gagal mematuhi SOP ditetapkan."Rakyat lain boleh bersabar, kenapa masih ada pihak masih berdegil dan merupakan penyumbang utama.


"Saya berbesar hati kepada netizen, penduduk sekitar dan rakyat yang sentiasa memberi maklumat kepada pihak berkuasa mengenai mereka yang rakus dan tamak ini," katanya.


Sementara itu, Ismail Sabri dalam rakaman video berdurasi dua minit 56 saat yang dimuatnaik di Facebooknya turut menjelaskan mengenai kenaikan mendadak kes positif C0vid-19 disebabkan oleh saringan bersasar yang giat dilakukan di lapangan.Menurutnya, kerajaan sedang menumpukan kepada program vaksinasi yang kini mencapai 400,000 dos sehari.


Katanya, kerajaan yakin kes jangkltan C0vid-19 akan menunjukkan penurunan apabila rakyat mendapat vaksinasi lengkap sekali gus melandaikan lekuk waabak itu.

Sumber : Harian Metro

No comments:

Powered by Blogger.