Header Ads

(VIDEO) Yusuf Azmi tampil dedahkan cerita sebenar kenapa dia dan abang Ali mengamuk sampai naik tangan kepada bangla ini

 


Siapa yang tidak kenal dengan aktivis Yusuf Azmi, nama yang gah menjadi bualan dan idola ramai anak muda hari ini kerana ketegasan dan keberanian dia dalam membela hak pengguna yang ditlndas terutamanya mereka yang jadi mang.sa ahlong.


Baru-baru ini, Yusuf bersama rakan-rakan telah turun ke kedai baju kerana terdapat seorang lelaki b4ngla yang dipercaya cuba menipu orang ramai dengan menjual baju yang tidak wujud tetapi menggunakan nama kedai orang lain


Yuzuf Azmi yang b3rang dengan perlakuan b4ngla tersebut telah bertindak m3nampar pipi menyebabkan rakan beliau dikenali Abang Ali mula hil4ng sabar dan cuba untuk menvmbuk lelaki tersebut


Beberapa rakan mereka telah bertindak menengakan Abang Ali dari terjadi perkara yang seriuus dan tidak diingini

Kelihatan Abang Ali yang juga sahabat baik Yusuf Azmi mengamuk dan beberapa orang yang ada disitu.


Yusuf Azmi tampil jelaskan apa yang terjadi.


Menurut Yusuf Azmi terdapat scammer yang menggunkan nama kedai lain dengan tujuan untuk memperday4a orang ramai untuk membeli baju keluaran Semboyan dengan harga borong


Yusuf Azmi telah turun padang bertemu mata sendiri dengan tuan kedai baju tersebut dan memperbetulkan balik salah faham yang berlaku sebelum ini

Perkara ini disedari oleh pihak Semboyan Malaysia selepas ramai yang mengadu apabila mereka mendapat baju yang mereka telah beli tidak mencapai kualiti yang memuaskan.


Sudahlah dicetak r0mpak, harga yang ditawarkan sangat tidak munasabah iaitu pada harga RM5 dan RM10 sahaja.


Lebih memedihkan lagi, apabila penjual tersebut ‘memancing’ untuk menyuruh membeli dengan kuantiti yang banyak.

Kami pihak Semboyan Malaysia dapat berjumpa dengan penjual ini selepas menyamar untuk menjadi pelanggan dan ingin membeli sebanyak 600 helai.


Apa yang membuatkan Yusuf Azmi dan Abang Ali betul betul marah adalah kerana diawal pertemuan itu suspek sudah menipu dengan mengatakan dia bukan penjual.

Apabila di telefon nombor penjual baju itu, telefon suspek yang berbunyi.


Selepas ditekan berkali-kali untuk cerita hal sebenar, kesabaran Yusuf Azmi dan lain-lain tercabar selepas dia sendiri mengaku bahawa dia menjual barangan ‘reject’ produk Semboyan Malaysia.


Mungkin perkara ini dilihat kasar disudut mata orang lain, namun Yusuf Azmi sendiri bertindak sedemikian kerana beliau tidak mahu orang ketiga yang merosakkan nama beliau dan Semboyan sendiri.


Anda cuba bayangkan kami hanya menempah sebanyak 600 helai pada harga RM10 ringgit. Dia boleh untung secara ‘ATAS ANGIN SEBANYAK RM6000 dengan hanya menjual T-shirt Semboyan Jihad yang telah di reject’.


Sudahlah makan untung atas angin, dia turut menggunakan satu kedai pencetakan baju yang dimiliki oleh bangsa Melayu sendiri sebagi umpan dan menyakinkan mangsa untuk ditipu.


Yusuf Azmi serta pemilik kedai berkenaan mengamuk kerana tidak mahu imej branding Semboyan Malaysia dan bisness kedai print milik En Sabri Leman tercalar angkara perbuatan yang boleh dikatakan satu penipuan ini.


Video:

Kami juga disini memohon maaf andai menggurls perasaan anda dibulan yang mulia ini.


Yang baik itu datang dari Allah, yang buruk itu dari saya.

Semoga perkara ini boleh dijadikan satu tauladan buat semua.

InsyaAllah


Sumber: Yusuf Azmi


Artikel: AwatttSyeikhh Network


No comments:

Powered by Blogger.