Header Ads

(VIDEO) Bengang ditegur masuk kedai tak pakai pelitup muka, lelaki ini 'terbang' ke arah pelanggan lain ala Kung Fu di kedai serbaneka

 


Seperti yang kita sedia maklum, penularan pandemlk C0VlD-19 di negara kita semakin membimbangkan dengan kes harian sekarang mencecah sehingga 9000 kes dalam sehari.


Dan kerajaan juga menegaskan agar rakyat jika tiada apa-apa hal penting supaya duduklah dirumah dan jangan merayau. Jika terpaksa keluar, rakyat diwajibkan memakai pelitup muka dan scan aplikasi mysejahtera.


Namun lain pula halnya yang berlaku di sebuh kedai serbaneka yang dikatakan berlaku di Terengganu. Baru-baru ini viral satu video di media sosoail yang memaparkan aksi kung fu seorang lelaki yang bertindak menye.rang beberapa orang di sebuah kedai selepas bengang ditegur kerana tidak memakai pelitup muka.

Menurut laporan dari freemalaysiatoday, kejadian yang berlaku di Kuala Terengganu pada 2.10 petang khamis lalu, lelaki itu dilihat menerusi rakaman CCTV memasuki kedai, kemudian tiba-tiba menen.dang seorang pelanggan lelaki lain selepas berjalan melalui lorong menjual gula-gula di kedai berkenaan.


Setelah mengambil minuman dari peti sejuk, dia berdiri di barisan untuk membayar pembelian, dan beberapa saat kemudian, mener.kam ke arah seorang wanita yang berdiri berdekatannya dan menen.dangnya berulang kali.


Ketua Polis Terengganu Roslee Chik berkata, lelaki berkenaan turut menen.dang rak di dalam kedai terbabit sehingga menyebabkan barangan jatuh, dengan kerugian dianggarkan berjumlah RM100.


Katanya, dua mang.sa tersebut, iaitu seorang pelajar berusia 23 tahun dan arkitek berusia 28 tahun, telah membuat laporan polis berhubung kejadian itu.


Seorang pekerja stesen minyak, yang turut mendak.wa dise.rang lelaki sama, masih belum membuat laporan.


Suspek berkenaan kemudian dita.han di rumahnya di Jalan Panji Alam pada 10 malam semalam dan dire.man selama empat hari.


Sumber : FreeMalaysiaToday

No comments:

Powered by Blogger.