Header Ads

Saya Tegur BA.HAYA Guna Telefon Masa Bawa Motosikal, Tapi Saya Pula DIMAKl, Kata Lan Pet Pet

 


Baru-baru ini heboh di media sosial apabila viral satu rakaman video yang dipercayai membabitkan pelawak terkenal Lan Pet Pet yang dikatakan telah membeIasah seorang rider makanan di tepi jalan.


Susulan dari kejadian tersebut, ramai netizen yang mengecam tindakan Lan Pet Pet yang bertindak seakan sam.seng. Bagaimanapun tidak mahu keadaan menjadi semakin keruh, Lan tampil menjelaskan apa yang sebenarnya berlaku.

Kata pelawak ini lagi, sebelum kejadian dia ternampak penghantar makanan itu sedang menunggang motosikal, menggunakan telefon bimbit dengan kedudukan motosikal di tengah jalan.


Bimbang dengan tindakan pemuda berkenaan yang boleh mendatangkan ba.haya, Lan mendakwa dia menegur individu berkenaan.


“Saya menegur pemuda itu… Tindakannya (menggunakan telefon bimbit ketika menunggang motosikal) amat berba.haya. Bukan sahaja boleh mengan.cam nyawanya, malah pengguna jalan raya lain,” katanya.

Lan mendakwa lagi, niatnya memberi teguran menjadi tegang apabila pemuda itu pula memaklnya. Ujarnya, dia juga manusia biasa dan tindakannya itu hanya untuk mempertahankan diri.“Bagaimanapun, lain pula jadinya apabila saya kena makl dan menerima provo.kasi. Saya juga manusia biasa, kesabaran ada batasan. Takkan saya mahu membiarkan sahaja apabila dise.rang.


“Tindakan saya hanya untuk mempertahankan diri, bukan tunjuk sam.seng. Bagaimanapun, kami hanya berga.duh dalam beberapa saat sahaja,” dakwanya.


Dalam pada itu, Lan berkata dia sudah membuat laporan polis terhadap pihak yang menyebarkan video tersebut yang tidak mengetahui kejadian sebenar sehingga menimbulkan fit.nah.


“Saya juga membuat laporan polis terhadap seorang wanita dalam kereta dipercayai merakamkan dan menyebarkan video ini.


“Saya kesal dengan tindakan wanita ini, dia hanya melihat kejadian depan mata, tanpa mengetahui punca kejadian sebenar. Saya diberitahu wanita ini mula menyebarkan video menerusi aplikasi WhatsApp hingga tular.


“Dia tidak sepatutnya membuka alb orang sesuka hati. Tindakannya menyebarkan video ini boleh menimbulkan fit.nah,” katanya

Sumber : BERlTA HARlAN ONLlNE

No comments:

Powered by Blogger.