Header Ads

Peminat Kesal Neelofa Ditindas Tanpa BeIas Kasihan Seperti Rakyat PaIestin

 


Hari ini rata-rata media elektronik terutamanya media sosial menyajikan perkembangan terkini pasangan selebriti popular Neelofa dan suaminya, PU Riz berhubung dengan dak.waan meIanggar SOP PKPB.


Lebih mengejutkan, semalam satu petisyen telah dibuat oleh netizen yang tidak berpuas hati dan mendesak kerajaan agar lebih tegas ke atas selebriti berkenaan dengan mengenakan huk0man pen.jara.


Pelbagai keca.man dilem.parkan terhadap bekas pengacara MeleTOP itu, peminat meluahkan rasa kesal serta menyifatkan Neelofa ditln.das seperti rakyat PaIestin.


Menerusi Insta Story lofa.page, peminatnya dilihat ada memuat naik status mengatakan PaIestin dan Neelofa mempunyai satu persamaan dimana Palestin ditindas di atas tanah sendiri, Neelofa pula dibu.Ii dan dima.kl atas tanah tum.pah d4.rah sendiri.Difahamkan, lofa.page merupakan akaun peminat selebriti itu yang kini mempunyai lebih 200 ribu pengikut di Instagram.


Terdahulu, Neelofa dan PU Riz mengaku tidak bersalah di Mhkamah Majistret Seremban atas kesalahan meIanggar prosedur operasi standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB).

Menjenguk diruangan komen, rata-rata netizen tidak bersetuju dan mengganggap apa yang berlaku di PaIestin dan Neelofa adalah tidak sama situasi dan sepatutnya mereka sebagai public figure sepatutnya lebih berdisiplin kerana apa yang dibuat akan dinilai oleh netizen. Sepatutnya jadilah contoh yang baik kepada semua sesuai dengan kredibiliti beliau.


SUMBER : ROTIKAYA

No comments:

Powered by Blogger.