Header Ads

Jururawat masuk ICU selepas terima suntikan dos kedua sinovac, KKM tukar disgnosis?

 


Seorang frontliner dikenali dengan nama Nur Hafiza dan bertugar di INS Specialist Centre dikatakan dimasukkan ke ICU selama tiga hari selepas menerima d0s kedua v4ksin Sinovac pada 22 April lepas.


Timbul persoalan apabila terdapat dua versi nota discaj daripada Hospital Sultanah Bahiyah untuk Nur Hafiza. Nota discaj pertama bertarikh 28 April 2021 di bahagian diagnosisi akhir ditulis ‘multiple crania neuropathy-pending investigation’ di dalam nota discaj bertarikh 2 Mei 2021.


Melalui hantaran yang dimuatnaik di laman sosialnya, jururawat berusia 22 tahun itu berkata, dia mengalami ‘minor str0ke’ di bahagian kiri, tidak dapat berjalan dan bercakap.


Kedua-dua nota discaj yang berbeza tersebut turut dimuatnaik dengan mempersoalkan kenapa diagnosisnya ditukar dan adakan ianya disebabkan KKM tidak mahu bertanggungjawab dengan kes kesan sampingan v4ksin.


Hantaran sama turut dapat dilihat di bahagian komen facebook Menteri Penyelaras Program Imunisasi C0VlD-19 YB Khairy Jamaluddin namun setakat ini tiada jawapan balas daripada Menteri Vaksin tersebut.


Perkembangan terkini Nur Hafiza seperti dimaklumkan di laman sosialnya, dia kini sihat dan sedang belajar untuk bercakap dan berjalan seperti biasa semula. Nur Hafiza juga berkata tujuannya berkongsi pengalaman divaksin itu bukanlah untuk menyal4hkan sesiapa.


Bismillah dan Assalamualaikum . Thank you Untuk Semua Doa Dan Kata Semangat . Insya Allah Akan Terus Kuat Semangat . Apa Yang Jadi Mesti Ada Hikmah . Allah Maha Mengetahui .


Back To Topic . Why Create Account Baru ? Jawapan Sebab Acc Lama Untuk Business Ainaa Beauty Jadi Taknak Campur . So Acc Baru Untuk Kisah Saya . Saya Share Tentang Diri Saya . Perjalanan Saya . Bukannya Saya Buat Untuk Salahkan Mana - Mana Pihak . So Kena Faham Bendatu . Saya Terima Pendapat Semua Dengan Hati Terbuka .


Next , How Terlepas Ambik Vaksin ? Jawapan Dia Saya Frontliner Di Sebuah Hospital Swasta Pakar Bersalin . Ada Tak Effect Masa Ambik First Dose ? Yes , Ada ! Untuk First Dose Saya Ada Demam Dan Mun.tah Beberapa Hari . Lain Orang Lain Reaction Badan . Ada Yang Cu.cuk Dia Sihat Tak Saklt Jalani Kehidupan Macam Biasa . Ada Yang Kena Cu.cuk Dia Sesak Nafas Saklt Dada Demam Teruk Bat.uk Ter0k . Bergantung Kepada Ketahanan Seseorang .


Effect Second Dose Ke Jadi Macamni ? Yes , Maybe Ketahanan Badan Tak Berapa Kuat Even Seorang Yang Aktif . Lain Orang Lain Reaction . Sebelum Cu.cuk Vaksln Ada Saklt Lain Tak ? Jawapan Dia Tidak Sebab Saya Dalam Keadaan Sihat Walafiat .


Macam Mana Keadaan Sekarang ? Alhamdulillah Sihat Dan Masih Slowly Belajar Untuk Berjalan Dan Bercakap . Insya Allah Akan Update Dari Masa Ke Semasa . Thankyou Untuk Support Dari Semua .

Sumber : Forum Cari via www.motifviral.dnqj.my

No comments:

Powered by Blogger.