Header Ads

Wanita dakwa anak 'dibeIasah' guru kerana tak siapkan kerja sekolah

 


Seorang ibu mendakwa anak lelakinya berusia 9 tahun dipu.kuI oleh seorang guru dengan menggunakan pembaris kerana tidak menyiapkan kerja sekolah yang diberikan pada Khamis.

Ketua PoIis Daerah Kota Setar, Asisten Komisioner Ahmad Shukri Mat Akhir berkata, pihaknya menerima Iaporan yang dibuat oleh seorang wanita berusia 32 tahun berhubung kejadian berkenaan yang berlaku di sebuah sekolah rendah di Kuala Kedah.


Menurutnya, laporan dibuat oleh wanita berkenaan pada jam 4.36 petang pada hari tersebut.

"Semasa mengambil anaknya di sekolah pada jam 1 petang, dia mendapati lengan bahagian kiri, jari kiri dan muka sebelah kiri anaknya mengalami kece.deraan.


"M4.ngsa memaklumkan gurunya yang memu.kuInya menggunakan pembaris kerana tidak siap kerja sekolah," katanya dalam satu kenyataan pada malam Khamis.Ahmad Shukri berkata, bagaimanapun kes tersebut masih lagi dalam slasatan pihaknya dan dislasat di bawah Sek.syen 323 Kanun Kesek.saan yang memperuntukkan huk0man pen.jara maksimum setahun atau den.da hingga RM2,000 atau kedua-duanya, jika sabit kesaI.ahan.


Terdahulu, tular kenyataan wanita tersebut di Facebook apabila menda.kwa guru terbabit memu.kuI anaknya dengan pembaris kerana gagaI menyiapkan kerja sekolah yang diberikan pada Khamis.

No comments:

Powered by Blogger.