Header Ads

SlASATAN MAJLIS NIKAH YANG DIKATAKAN TAK IKUT SOP : POLlS TUNGGU NEELOFA DAN SUAMI

 


Genap seminggu pasangan selebriti popular negara, Neelofa dan PU Rizz diijabkabulkan.Walau bagaimanapun terdapat beberapa kontroversi seperti majlis pernikahan yang dikatakan netizen sebagai tidak mematuhi SOP yang telah ditetapkan pihak berkuasa.


Menurut laporan dari harian metro, Kertas sias/atan membabitkan kes peI.anggaran prosedur operasi standard (SOP) majlis pernikahan selebriti popular, Neelofa dan pendakwah bebas, Muhammad Haris Mohd Ismail atau PU Riz, hampir siap.


Ketua PoI.is Daerah Dang Wangi, Asisten Komisioner Mohamad Zainal Abdullah berkata, poI.is perlu mengambil keterangan pasangan itu untuk melengkapkan sias/atan."Kertas siasa.tan dijangka siap dalam masa terdekat.


"Kita perlu ambil keterangan pasangan terbabit terlebih dahulu," katanya ketika dihubungi Harian Metro hari ini.


Terdahulu, poI.is membuka kertas sias.atan mengikut S.ksyen 21A Akta Pence.gahan Dan Pengawalan Penyakl.t Berjangkl.t 1988 (Akta 342) selepas mendapati majlis yang berlangsung itu gagaI mematuhi SOP dan tiada penjar.akan fizikal.


Ia susulan satu gambar tular di media sosial menunjukkan jemputan yang hadir tidak memat.uhi SOP ditetapkan Majlis KeseI.amatan Negara (MKN).


Berikutan itu, pembantu peribadi Neelofa, Nadiah Khairuddin dan penganjur majlis iaitu pengasas Syarikat Reka Teemor Faiz Sabari serta isterinya Rozana Mumtaz sudah tampil memberi keterangan di Ibu Pejabat PoI.is Daerah (IPD) Dang Wangi di sini, pada Selasa lalu.


Untuk rekod, pasangan pengantin baru ini dikatakan sedang berada di Langkawi atas tujuan kerja.


Sumber : harian metro

No comments:

Powered by Blogger.