Header Ads

PoIis cadangkan Neelofa, PU Riz dikompaun kerana tidak patuhi SOP

 


Majlis perkahwinan selebriti terkenal, Neelofa bersama pendakwah muda PU Rizz menarik perhatian netizen kerana dikatakan tidak mematuhi SOP yang ditetapkan pihak berkuasa.


Selepas mendapat kec.aman dan aduan dari orang ramai, pihak berkuasa membuka kertas sia.satan. Kertas si.asatan berhubung majlis perkahwinan usahawan dan selebriti terkenal, Noor Neelofa Mohd Noor dan suaminya, Haris Ismail atau dikenali PU Riz sudah diserahkan kepada Timbalan Pend.akwa Raya untuk tindakan lanjut.


Ketua PoI.is Daerah Dang Wangi, Asisten Komisioner Mohamad Zainal Abdullah berkata, pihaknya sudah mencadangkan supaya komp.aun dikeluarkan terhadap pasangan terbabit.


"Timbalan Pend.akwa Raya yang akan putuskan sama ada did.akwa atau sebaliknya dan kami sudah serahkan kertas sia.satan."PoI.is memberi cadangan untuk diko.mpaun," katanya ketika dihubungi Harian Metro, hari ini.


Sebelum ini, poI.is diIaporkan membuka kertas sias.atan membabitkan majlis perkahwinan Neelofa dan PU Riz.


Mohamad Zainal dipetik berkata, ke.s disi.asat mengikut S*ksyen 21A Akta Pencegahan dan Pengawalan Peny*kit Berja.ngkit 1988 (Akta 342).Neelofa, 32, selamat diijabkabulkan dengan pelakon dan pendakwah bebas, PU Riz, 26, di sebuah hotel terkemuka di ibu negara, pada 27 Mac lalu.


Isu peI.anggaran SOP pada majlis itu timbul selepas tular di media sosial satu gambar menunjukkan jemputan yang hadir tidak mematuhi SOP Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ditetapkan Majlis Keselamatan Negara (MKN).


Sumber : metro

No comments:

Powered by Blogger.