Header Ads

PENDAKWA RAYA KEMBALIKAN SEMULA KERTAS SlASATAN ISU MAJLIS NIKAH NEELOFA IANGGAR SOP

 


Nampaknya isu k0ntroversi membabitkan majlis pernikahan Neelofa yang dikatakan tidak mematuhi SOP yang ditetapkan belum menemui titik noktahnya.


Menurut laporan dari mStar Online, slasatan terhadap pengacara dan usahawan Noor Neelofa Mohd Noor dan suaminya, pendakwah Pencetus Ummah (PU) Riz berhubung d4kwaan majlis pernikahan langgar prosedur operasi standard (SOP) belum selesai.


Menurut Ketua PoI.is Daerah Dang Wangi, Asisten Komisioner Mohamad Zainal Abdullah, pihak Timbalan Pendakwah Raya mengembalikan kertas slasatan kepada poIi.s untuk tindakan selanjutnya."Kertas sl.asatan telah dihantar kembali kepada kami dengan beberapa arahan mengenai tindakan yang harus diambil.


"Kami akan menyerahkan kembali kepada DPP untuk tindakan selanjutnya minggu depan," ujarnya seperti dipetik The Star.


Sebelum ini, poI.is mencadangkan kompaun dikeluarkan kepada pasangan itu kerana gagal mengikut SOP yang ditetapkan ketika acara itu berlangsung.PoI.is membuka kertas sl.asatan selepas timbul kekec0han bahawa majlis pernikahan mereka yang berlangsung di sebuah hotel di Kuala Lumpur gagal mematuhi SOP dan tiada penj4rakan fizikal.


Sebelum ini, pihak keluarga pasangan berkenaan telah hadir di IPD Dang Wangi untuk membantu sl.asatan pihak berkuasa.


Sumber : mStar 0nIine

No comments:

Powered by Blogger.