Header Ads

Hari bahagia tapi bertukar sedih, pengantin muda kecewa dapat crown reput dan mekap buruk selepas 'dianiaya' mak andam terkenal

 


Hari perkahwinan adalah hari yang paling penting dalam hidup seseorang, manakan tidak pada hari tersebut kita diberi gelaran raja sehari dan pada hari tersebut juga kita bersatu dengan orang yang paling kita sayang untuk jadi teman sehidup semat.i kita.


Oleh itu, pranan mak andam atau MUA pastinya amat pntlng dalam memstlkan pengantln terIihat anggun dan jeIita ketika hari bhagia mereka.


Hari ini viral di media sosial apabila seorang wanlta yang dikenaIi sebagai Yana Nazaruddin di Facebook apabila didandan dengan sambiI lewa oleh mak andam dan hasiInya sngat mengcewakan.Menurut pengantin baru itu lagi, dia sudah berusaha untuk menghubungi juru mekap itu untuk mendapatkan penjelasan namun apa yang diperolehinya hanyalah sekadar bluetick whatsapp saja.


Assalamualaikum .dah lama pndam tunggu permlntaan maaf dari dia selama 24jam tp yg dapat hnya bluetlck sahaja .Entahlh sedlh kcewa semua ada tak thu nak rasa apa bila kena anlaya mcm ni,” tulis Yana.


Tambahnya lagi, tiada langsung perm0honan maaf diterlma apabila ditgur dan pihak mereka seakan tidak boleh terlma knyataan apabila hasil kerja mereka dipertlkai peIanggan.


“Permlntaan maaf bila ditgur Ingsung tak wjud ya dan tak boleh terlma knyataan. Tak boleh berblncang. Bagi cr0wn yg dah rput truk sntuh sikit pun boleh ptah. Dgn veil yg dh c0Iour Iusuh putlhnya. Tak thu lh nk cakap apa dh. Niat nk berblncang dgn baik tapi yg dapat lbarat dihIau.” –tambahnya.

Menjenguk diruangan komen yang sehingga kini sudah mencapai lebih 4500 perkongsian, rata-rata netizen meluahkan rasa simpati dengan apa yang berlaku pada Yana.


Apa yang membuatkan netizen lagi bengang kerana walaupun sudah mengeluarkan modal yang agak besar untuk majlis perkahwinan namun hasil yang diterimanya sungguh mengecewakan.
Susahlah kalau ego tinggi sangat sampai tak boleh dengar teguran orang lain dan kastemer terutamanya. Kesian kat kastemer yang mengharapkan dapat jadi paling cantik di hari istimewa tapi bertukar jadi mimpi ng.eri.No comments:

Powered by Blogger.