Header Ads

Setiap Hari Hannah MENANGlS, Nak Berbaik Semula Dengan Ibu Kandung, kata Mariana

 


Maklumat itu didedahkan ibu mentuanya, Mariana Yati yang melahirkan rasa simpati dengan nasib menimpa menantu kesayangannya itu.


D.akwa Mariana yang juga pelakon Singapura, hubungan Hannah atau nama sebenarnya Hannah Adlina Blackburne Birch, 25, dengan ibu kandungnya ker0h sejak sekian lama.


"Hannah itu budak baik. Kasihan saya tengok dia, setiap hari Hannah menang.is dan sentiasa berdoa agar hubungannya dan ibu akan kembali baik seperti dulu.


"Bagi saya sebagai seorang ibu, anak kami dah pun selamat disatukan, doa yang baik-baik sahaja sudahlah. Saya memang tidak akan buat apa yang dia (mak Hannah) buat (tidak merestui perkahwinan anak).


"Siapa kita nak meno.lak takdir dan ketentuan serta jodoh daripada Allah SWT," katanya yang memberi kenyataan dari Singapura ketika dihubungi mStar.


D.akwaan yang dibuat Mariana itu seolah-olah mengukuhkan lagi spe.kulasi kononnya ibu kandung Hannah iaitu Noor Ashikin Ahmad tidak merestui perkahwinan anaknya dengan Imam Shah, 32, selepas wanita itu meluahkan isi hati dalam bentuk puisi melalui laman sosialnya.

Bercerita lanjut mengenai perkahwinan Hannah dan Imam, Mariana berkata ia diadakan atas kehendak pasangan itu sendiri tanpa pak.saan daripada mana-mana pihak.


"Sampai hati dia (Noor Ashikin) cakap macam itu (isu restu ibu), ini semua kerja Tuhan yang dah tentukan jodoh anak dia dengan siapa.


"Hannah kahwin pun memang tiada pak.saan daripada saya atau Imam," katanya.


Sementara itu ketika diminta mengulas mengenai tarikh sebenar perkahwinan pasangan itu, Mariana bagaimanapun meminta tidak didedahkan.


Bagaimanapun, dia mengharapkan semua pihak mendoakan yang terbaik untuk rumah tangga anak dan menantunya itu.


"Ini hal mereka, sebaiknya biar Hannah dan Imam yang beri kenyataan sendiri, saya minta maaf tak dapat ulas mengenai perkara ini," katanya.


Terdahulu mStar membo.ngkar mengenai kekeliruan tarikh sebenar kedua-dua pasangan itu dinikahkan selepas Mariana berkongsi beberapa keping gambar sekitar majlis berkenaan

Foto pelakon dan pengacara Eleena Sui yang merupakan sa.lah seorang tetamu majlis itu menjadi punca timbulnya persoalan mengenai percanggahan tarikh berkenaan.


Hasil carian mStar di Instagram mendapati pada 19 Februari 2020 Eleena pernah berkongsi gambarnya dalam persalinan yang sama dan kelihatan seolah-olah duduk di kerusi pelamin mirip majlis pernikahan Hannah.

Sumber : mStar Online

No comments:

Powered by Blogger.