Header Ads

POLlS SlASAT NEELOFA DAN SUAMINYA SELEPAS DIKATAKAN 'BERBULAN MADU' DI LANGKAWI

 


Baru saja melangsungkan perkahwinan pada Sabtu yang lalu dan kecoh isu pematuhan prosedur operasi standard (SOP) di majlis pernikahan.


Kini viral pula di media sosial gambar Neelofa dan PU Riz dikatakan berbulan madu di Langkawi.


Susulan itu, pihak poIis menjalankan si.asatan terhadap pasangan itu. Ketua PoIis Daerah Dang Wangi, Asissten Komisioner Mohamad Zainal Abdullah berkata, berdasarkan laporan media, pasangan itu dipercayai berada di pulau peranginan berkenaan.“Kita akan si.asat perkara ini sama ada benar atau tidak. Sekiranya didapati berbulan madu di pulau peranginan terbabit seperti dilaporkan, mereka jelas meI.anggar prosedur operasi standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB). Polis akan menjalankan si.asatan,” katanya.


Ujarnya lagi, siasa.tan dilakukan berikutan Gelembung Pergerakan Pelancongan Bersasar Domestik hanya membenarkan pelancong merentas negeri yang dikenakan Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) sahaja.“Pelancong juga perlu membuat tempahan menggunakan agensi pelancongan berdaftar dengan Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya Malaysia (MOTAC) berkuatkuasa sejak 10 Mac lalu dan pergerakan perlu menggunakan kenderaan pelancongan,” katanya.

Sumber : rotikaya

No comments:

Powered by Blogger.