Header Ads

Budak lelaki 12 tahun meninggaI dunia selepas bateri telefon tiba-tiba meIetup

 Penafian : Gambar yang digunakan hanyalah sekadar hiasan

Dewasa ini, telefon pintar dan kita memang berpisah tiada, ada saja yang tidak kena kalau sehari tidak menjamah gadget canggih ini.

Namun kita harus berhati-hati kerana alat elektronik yang mempunyai bateri ini boleh menjadi benda yang sangat merba.haya kepada kita.

SEORANG budak lelaki berusia 12 tahun mening.gal dunia selepas bateri telefon bimbitnya meI.etup di mukanya.


Kejadian tersebut berlaku di perkampungan Matwar, Halia, India.


Insl.den mera.gut nya.wa itu berlaku selepas kanak-kanak ma.lang itu cuba menguji kuasa baterinya selepas ia dicas menggunakan pengecas ‘jugaad’ (sambungan pengecas ciptaan sendiri).


Murid darjah enam yang dikenali sebagai Monu itu, dikhabarkan meni.nggal dunia serta-merta di tempat kejad.ian lantaran menga.lami kec.ederaan ser.ius pada mukanya.

Monu menyambungkan bateri telefon bimbitnya dengan pengecas itu dan ditinggalkan. Sejam kemudian, dia cuba memeriksa kuasa bateri itu dengan menyent.uhnya, namun bateri itu tiba-tiba meIe.tup lalu mero.bek wajahnya.
 

Menurut laporan media tempatan, selepas mendengar let.upan tersebut, ahli keluarga menemui Monu dalam keadaan terbsring dan berlu.muran da.rah. Dia segera dig.egaskan ke pusat kesih.atan di Matwar, dan di situ dia telah disahkan menin.ggal du.nia.


Keluarga Monu difahamkan telahpun melakukan upacara pemb.akaran ma.yat tanpa memaklumkan perkara tersebut kepada polis.

No comments:

Powered by Blogger.