Header Ads

Semua sudah buntu, nasib baiklah bekas isteri datang pujuk

 


Tert3kan dengan masaIah rumah tangga selepas berc3rai dengan bekas isterinya menyebabkan seorang lelaki berdiri di atas temb0k pembahagi jalan dan cuba ter-j0n di Jambatan Rawang By Pass dari arah Selayang menghala ke Sungai Buaya, di sini, hari ini.


Ketua PoIis Daerah Gombak, Asisten Komisioner Arifai Tarawe berkata, Pusat Kawalan Ibu Pejabat PoIis Daerah (IPD) Gombak menerima panggilan MERS 999 daripada orang awam pada 1.30 tengah hari memaklumkan kejadian itu.


Menurutnya, sepasukan anggota dari Balai PoIis Rawang dan unit kereta peronda polis (MPV) bergegas ke lokasi kejadian bersama pihak bomba.


"Ketika polis dan bomba sampai, lelaki berusia 50 tahun itu sedang berdiri di atas pembahagi jalan sambil berpaut di tiang lampu jalan di atas Jambatan Rawang Bypass dan cuba terj-0n dari jambatan itu.


"Pihak polis dan bomba berusaha memujuknya supaya tidak ter-j0n dari jambatan pada ketlnggian 100 meter, namun dia engg4n dan meng-ugut akan ter-j0n," katanya dalam satu kenyataan, hari ini.


Arifai berkata, ketika dalam proses memuvjuk lelaki itu, seorang wanita berusia 50 tahun dipercayai bekas isterinya datang untuk memvujuknya.Beliau berkata, lelaki itu akhirnya berjaya dipujuk bekas isterinya dan diselamatkan dengan bantuan pihak polis serta bomba.


"Lelaki itu kemudian dit4han sebelum slasatan mendapati dia bertindak sedemikian kerana menghadapi krlsis rumah tangga dengan bekas isterinya dan sudah berc3ral pada 12 Januari lalu.


"Lelaki itu dalam usaha memu-juk bekas isteri untuk rujuk semula dan ia adalah perkahwinan keduanya selama empat tahun serta tidak dikurniakan zurlat," katanya.


Beliau berkata, slasatan dijalankan mengikut S3ksyen 309 Kanun Kes-eksaan dan svsp3k akan dit4han reman esok bagi membantu slasatan lanjut.


Tambahnya lagi, slasatan mendapati svsp3k baru berhenti kerja sebagai pemandu peribadi dan tidak mempunyai rekod jen4-yah Iampau.


Sumber : harian metro

No comments:

Powered by Blogger.