Header Ads

Saya Tak Terhegeh-Hegeh Nak Aidil Semula, kata Rita Rudaini

 


Baru-baru ini, kec0h di media sosial apabila pemain bola sepak, Aidil Zafuan menjelaskan dakwaan netizen mengatakan dia tidak membayar nafkah kepada dua anaknya bersama Rita Rudaini iaitu Airit Rayyan Rizqin dan Airit Qaqa Arjuna.


Susulan kenyataan Aidil itu, Rita pula tampil memb0ngkar semula kisah bekas suami mendakwa Aidil pernah tidur dan menghabiskan masa selama seminggu bersama anak-anak di rumah Rita, sebelum berkahwin baharu.Dalam pada itu, Rita menyangkal tud0han mend4kwanya giI4 t4Iak dan terhegeh-hegeh mahu kembali ke bekas suaminya. Ujarnya, masaIahnya dengan Aidil tidak akan selesai selagi dia tidak berkahwin kerana ada pihak yang tergugat dengan statusnya sebagai ‘janda h0t’


“Saya tak terhegeh-hegeh mahukan kembali Aidil. Ketika sebelah sana terhegeh-hegeh dengan suami saya, tidak pernah pula saya meny3r4ngnya.


“Usahlah tak0t, umur saya pun sudah 45 tahun. Perasaan nak kembali bercinta sudah lama m4tl. Nasihat saya, jagalah penampilan supaya suami tidak pandang wanita lain.


“Jauh di sudut hati, saya terfikir apa lagi mereka tak puas hatl. Macam-macam tud0h saya, kononnya saya bawa Iari Aidil dan sebagainya. Sampai bila mahu berd3nd4m, sedangkan saya tidak k4cau hidup orang. Saya seorang diri membesarkan anak tanpa suami, jadi janganlah rasa ‘ins3cure’ dengan saya,” katanya kepada BH Online.


Meluahkan rasa syukur dapat membesarkan kedua anak-anak dengan baik tanpa mengharapkan bekas suami, Rita berkata tidak perlu sibuk dengan tindakannya menghantar anak ke sekolah mahal.


“Alhamdulillah, anak besar dalam keadaan elok. Soal saya menghantar anak ke sekolah mahal dan sebagainya, janganlah sibuk kerana ia duit hasil titik peluh saya.


“Hendak diikutkan nafkah RM3,000 diberikan tidaklah besar mana kerana RM1,500 untuk tempat perlindungan, selebihnya keperluan lain.


“Jadi, fikirlah cukup atau tidak nafkah yang diberikan. Jangan persoaIkan kehidupan saya dengan anak kerana saya tak pernah minta duit daripada sesiapa. Untuk pengetahuan, duit nafkah adalah apa yang sudah dipersetujui di m4hkamah syarlah,” kata Rita.

 

SUMBER  BH ONLINE via rotikaya

No comments:

Powered by Blogger.