Header Ads

Pilot ini cuba nasib hantar DM pada wanita yang ada 190,000 pengikut laman sosial, ini punca kenapa wanita ini balas dm lelaki tersebut walau guna gambar profil yang mencurlgakan!

 


Jika kita nak dapatkan sesuatu kita tidak harus tunggu dan mengharapkan bulan j4tuh ke rlba. Tapi kita yang perlu memulakan langkah dan usaha untuk mencapai sesuatu kejayaan.Termasuklah dalam soal jodoh.


Menerusi perkongsian dari portal berita mStar Online, keberanian seorang pemuda menghantar mesej secara langsung (DM) kepada seorang gadis di laman Twitter membawa pasangan ini ke jenjang pelamin.


Pengantin perempuan membuat pend3dahan itu menerusi satu ciapan dengan memuat naik t4ngkapan skrin (screensh0t) yang dihantar pemuda berkenaan.


Walaupun menyedari dirinya yang ketika itu mempunyai 190,000 pengikut (followers) di laman Twitter, lelaki berkenaan mencuba nasib untuk berkenalan dengannya.

Pengantin perempuan tersebut berkata, DM tersebut diterimanya daripada seorang pemuda yang kini adalah suaminya, selepas mendirikan rumah tangga pada 14 Februari lalu.


Dia menjelaskan sudah terlalu banyak menerima mesej daripada lelaki yang mahu berkenalan dengannya di laman sosial.


"Saya terima DM daripada dia (kini suami) pada Mei 2019. Saya sebenarnya tak suka melayan DM sebab kebanyakannya hantar mesej yang mer3pek atau meng4rut.


"Pada mulanya saya fikir dia seperti lelaki-lelaki lain di Twitter. Apatah lagi tak ada butiran sangat di profil akaun dia, tak letak foto sendiri melainkan gambar kapal terbang dan hanya ada enam followers je, jadi saya ingatkan akaun f4ke (paIsu)," katanya kepada mStar.


Namun, Anna yang berusia 26 tahun berkata, mesej panjang lebar yang dihantar itu lain daripada lain sehingga berjaya mencurl perhatiannya.


"Tak tahulah kenapa terdetlk hati saya nak baca DM dia yang panjang lebar tu. Tapi selepas baca, saya rasa mesej dia proper, beradab dan jujur.


"Jadi, saya balas mesej dia. Dan sebagai permulaan kami hanya berkomunikasi menerusi Twitter. Tapi pelik juga sebab dia ambil masa untuk balas atau mesej selepas itu," ujarnya yang berasal dari Kuantan, Pahang.

Dari Twitter, katanya, perkenalan mereka diteruskan ke aplikasi WhatsApp sebelum memutuskan untuk berjumpa secara bersemuka sebulan kemudian.


"Pada pertemuan pertama tu, saya bawa seorang rakan untuk temankan saya jumpa dia. Bila dah jumpa, barulah saya tahu kenapa dia ambil masa untuk balas mesej.


"Rupa-rupanya dia bertugas sebagai juruterbang. Patutlah profil pun letak gambar kapal terbang, Twitter tu lebih untuk dia mengikuti perkembangan dunia bola sepak," katanya sambil menambah rakannya tetap menemaninya sepanjang beberapa pertemuan awal mereka.


Menurut Anna, lama-kelamaan hubungan mereka bertambah serius dan dia tertarik dengan keperibadian juruterbang yang kini berusia 32 tahun itu kerana bersikap matang.


"Jujurnya, dia ni hambar sebab tak keIakar. Tapi saya sukakan personaliti dia yang matang, sopan, berterus-terang dan ada kalanya romantik.


"Saya tengok cara dia macam ayah saya. Orang kata nak cari jodoh ni kena macam ayah. Memang ciri-ciri kedua-duanya sama," katanya yang merupakan video creator.


Postingnya yang tuIar itu bagaimanapun menjadi pertikalan dalam kalangan netizen gara-gara akaun Twitternya kini hanya mempunyai kira-kira 10,000 pengikut.


"Ramai persoalkan selepas tweet saya viraI, kenapa dulu ada 190,000 followers, dan selepas kahwin saya cuma ada 10,000 pengikut sahaja. Siap kata market saya j4tuh t3ruk lepas kahwin.


"Sebenarnya DM tersebut adalah daripada akaun Twitter saya yang lama sebelum kena ha-ck (g0dam) akhir tahun lepas. Akaun baharu ni saya buka awal tahun ini. Tak kisahlah berapa followers pun, tapi cara dia mesej saya yang proper, beradab dan jujur tu yang buat saya buka hati untuk kenal dia," katanya.


Sumber : mStar Online

No comments:

Powered by Blogger.