Header Ads

JAIS Kerah 122 Anggota cari dan cekop Sajat

 


Memetik laporan Malaysia Gazette, Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) hari ini mengerahkan kira-kira 122 anggota dan pegawai penguatkuasanya untuk mencari dan men4ngkap usahawan kosmetik, Nur Sajat.


Pengarah JAIS, Datuk Mohd Shahzihan Ahmad berkata tindakan itu dilakukan selepas pihaknya mendapat w4ran t4ngkap daripada Mhkamah Tinggi Syariah Shah Alam petang semalam.


Ia susulan kegagaIan Sajat atau nama sebenarnya Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman menghadiri prosidlng kes berpakaian wanita Selasa lalu.


“JAIS mendapat w4ran t4ngkap ke atas Sajjad petang semalam, jadi hari ini kita menggerakkan anggota dan pegawai penguatkuasa kita untuk mencari Sajjad di seluruh Selangor,” katanya.


Selasa lalu, Mhkamah Tinggi Syariah Shah Alam mengeluarkan w4ran t4ngkap terhadap Sajat itu atas tud00han berpakaian seperti wanita sehingga menyebabkan agama Islam dipandang hllna.


Pada 6 Januari lalu, Sajat mengaku tidak bers4Iah atas pertud00han berpakaian seperti wanita.


Sajat did4kwa melakukan perbuatan itu dalam majlis bacaan Yasin dan solat hajat, 23 Februari 2018 di premis kecantikannya, Nursajat Beauticion, Jalan Serai Wangi G16/G, Seksyen 16, Shah Alam.


SUMBER  MALAYSIA GAZETTE via rotikaya

No comments:

Powered by Blogger.