Header Ads

Dikecam Bergurau Mirip Angelina Jolie, Bunga Isme Beri Am4ran Kepada Netizen

 


Niat penyanyi rap Bunga Isme hanya ingin bergurau dengan mengakui wajahnya pernah disamakan dengan selebriti antarabangsa, Angelina Jolie dis4Iahertikan segelintir pihak apabila dia dik3cam teruk oleh netizen.


Tampil bersuara mengenai perkara itu, Bunga atau nama sebenarnya Noor Ayu Fatini Mohd Bakhar memberi am4ran kepada netizen tentang tindakan und4ng-und4ng yang boleh diambil.


“Biarkan sahaja orang kata kita perasan cantik atau hensem. Sebab kita tak ‘ins3cure’. Kalau perasan bagus, itu (ditujukan) untuk orang yang kata kita perasan cantik tu. Renung-renungkan dan selamat beramal,” tulisnya.


Dalam pada itu, Bunga turut mengingatkan kepada netizen bahawa semua komen negatif yang dianggap sebagai bvIi siber boleh dikenakan tindakan.


“Jangan lupa ya, komen berunsur negatif iaitu cyberbuIIy jika mengikut Sksyen 233 (1) Akta Komunikasi dan Multimedia, kalau s4man…d3nda tak melebihi 50,000 atau penj4ra tak lebih satu tahu. Jangan sampai terkena ya…semoga berjaya,” tulisnya lagi.Dalam pada itu, Bunga memberitahu dia berasa Iucu kerana kebanyakan komen berunsur keb3ncian itu ditinggalkan oleh orang dewasa.


“Hanya sebab anda tidak mengenali saya, tidak bermaksud anda boleh lemparkan rasa b3nci di ruangan saya. Beratus komen daripada orang yang dikategorikan sebagai orang dewasa,” tulisnya lagi.

 

SUMBER  MSTAR ONLINE

No comments:

Powered by Blogger.