Header Ads

Bengang Dengan Rider Motosikal, Lelaki Ini ‘BaIas Dndam’ Tabur Pasir Atas Jalan Raya

 


Rider ataupun penunggng motosikal adalah antara kel0mpok yang mudah terded4h dengan kemal4ngan di atas jalan raya berbanding kenderaan lain.


Hanya dengan satu kesiIapan kecil boleh meningkatkan risik0 penunggng motosikal mengaIami kem4Iangan.

 

Baru-baru ini tuIar satu rakaman video seorang penunggng motosikal merakam seorang lelaki baru ‘selesai’ menab0r pasir di sebuah selekoh jalan raya.


Nasib baik penunggng motosikal ini tidak membawa motosikal dalam keadaan yang laju, jika tidak mungkin dia akan menjadi mngsa ketika itu.


Rata-rata ramai berkongsi k0men tidak berpuas hati atas tind4kan lelaki itu umpama ‘mar4h nyam0k, kelambu dib@kar’.Oleh kerana hanya disebabkan kesaIahan seorang penunggng motosikal lain, dia mahu baIas d3ndam kepada kesemua penunggng motosikal.


Terdapat satu screensh0t perbualan Whatsapp antara kawan lelaki tersebut telah tersebar di group WhatsApp.


Jelasnya, dia mengakui meIakukan perkara tersebut kerana ‘ger@m’ dengan penunggang motosikal lain yang pernah hampir mel4nggar anaknya.


Apa yang dilakukan oleh lelaki ini bukan sahaja menyusahkan semua orang, malah boleh merag0t ny4wa pengguna jalan raya yang lain.

 

Diharapkan tind4kan tegas diambil terhadap perbu@tan tidak bertanggungjawab seperti ini agar tidak berulang di kemudian hari.


Sumber yoy network

No comments:

Powered by Blogger.