Header Ads

‘Mayat Amir dah kembang, dia dah meninggaI dunia lama’, kata Kakak angkat

 


Tular di media sosial screenshot mesej antara kakak angkat Amir dengan seorang individu yang menceritakan keadaan jasad adik angkatnya ketika ditemui dan beberapa kejadian selepas arwah diambil semula ibu kandungnya.


Menurut Tuhfah Nazihah Tarmidi, mayat Amir ditemui dalam keadaan sudah mengembang berkemungkinan sudah lama meninggaI dunia.


“Lepas tu adik dia yang kecik peca.h tembeIang kata malam tadi abang tidur dalam tong biru. Banyak k3san l3bam pada badan amir,” katanya.Tuhfah berkata, dia rasa sangat bersaIah kerana tidak mengikut cakap ibunya yang mahu mengambil semula Amir kerana dia sudah rasa tidak sedap hatl.


“Mak saya memang tak sedap hatl. Tapi disebabkan PKP, saya tangguhkan dulu hasrat itu. Tak sangka dia dah pergi. Tak tercapai dek akal mak dia sanggup buat Adik macam tu,” ujarnya.Tambah Tuhfah lagi, sudah lebih dua bulan ibunya tidak dapat bercakap dengan Amir kerana dihaIang oleh ibu kandungnya.


“Bukan itu sahaja, dia kata mak saya syaltan yang sanggup pisahkan mak dengan anak. Rupanya dia lagi syaltan,” katanya.


Kejadian yang menimpa Amir mengejutkan seluruh Malaysia kerana kisahnya pernah viral tidak lama dulu.

Semalam, seorang kanak-kanak lelaki berusia tujuh tahun meninggaI dunia, dipercayai  dide3.ra ibu kandung dan bapa tirinya dalam kejadian di Taman Krubong Jaya di sini.


Kanak-kanak maIang tersebut dikatakan Iemas di dalam tong air di rumahnya dalam kejadian kira-kira 4 petang namun slasatan  awal polis mendapati terdapat keced3.raan fizikal pada badan ma4ngsa.

No comments:

Powered by Blogger.